Kolmannen adventin kunniaksi halusin esitellä käyttämiäni ideoita, miten luonnonmateriaaleistä saa kauniita ja ajattomia koristeita. Joskus kokonaan luonnonmateriaalista, toisinaan taas yhdistettynä… Mielessä kannattaa pitää, että kun tekee tai hankkii puisia koristeita, että yhdistää niitä muihin pintoihin sillä puu puuta vasten antaa helposti mökkimäisen tunnelman.  Well, eka kuva heti on tuollanen halko puisella sohvapöydällä mutta mielestän siinä kontrastia on tarpeeksi; täysin käsittelemätön koivuhalko ja täysin sileä, öljytty pyökki…

Kynttilänjalka koivusta..
Photobucket

Kranssi pääovessa koivun kaarnasta..
Photobucket

Kranssi terassilla hortensian kukinnoista..
Photobucket

Tälläinen ostettu, mitä lie oksaa-kranssi, jota kuvassa koristaa huopakukkaset pyörii milloin missäkin..
Photobucket

Valoketjullinen pallo liaanista.. Valot on joulun kunniaksi, muuten nuo pallot vaan pyörii parvekkeella…
Photobucket

„Kkynttelikkö“ männyn kaarnasta, koristeena hortensian kukkasia terassinpöydällä..
Photobucket

Huopakukkasia valoketjussa..
Photobucket

Käpykranssi ledivaloilla..
Photobucket

Valoaläpäisevä huopa lämpöpatterin piilona..
Photobucket

Paperinarupallot tilanteen mukaan milloin missäkin, (suurimman osan vuodesta varastossa)..
Photobucket

Roikuvat kävyt..
Photobucket

Mausteet on ihanasti kotiin tuoksua antavia koristeita..
Photobucket

Photobucket

Paperista voi tietenkin askarrella loputtomaan paljon vaikka mitä. Lumihiutaleita, origameja tai kuten tässä kartonkihylsyt tapetoimalla tälläisiä putkia…
Photobucket

tälläiset villalankapallot oli tosi hitti muutama vuosi sitten..
Photobucket
 
Seimiasetelmamme on yksinkertainen puinen (en ole itse tehnyt!). Sen paikka on Keski-Eurooppalaisen perinteen mukaan kuusen alla..
Photobucket

Pihalla tykkään näistä siemenkävyistä oikein kovasti..
Photobucket

Sekä tietenkin ompelen puuvillasta, kuten esim jääkarhuja, sydämiä jne ja yhdistän lasiin ja metalliin. Samalla vältän viimeiseen asti muovia. Muovin välttäminen näkyy kodissamme kautta linjan, ei vain koristeissa. Toki myönnän, että muovi on tietyissä paikoissa se on tietenkin oikeudettu. Mutta Jos sen voi välttää niin teen sen.

Mitä ei saa jättää mainitsematta ovat tietenkin kukkaset! Nyt joulun alla meillä on vasta yksi valkoinen joulutähti mutta se ei jää ainoaksi kukaksi. Ja onhan nuo orgideat kauniita, vaikkei varsinaisia joulukukkia olekaan 😉

Lisään tähän ketjuun mölyä pitämättä kuvia sitä mukaan kun niitä otan tai löydän varastoistani..

Anoppilan viimevuotisessa (tai paremmin jokavuotisessa) kuusessa on oikeastaan vain koristeita luonnonmateriaalista – tässä käpyenkeleitä.
Photobucket

Luonnonkynttilät on aivan upeat mutta itsestäänselvästi niitä voi polttaa vain aivan tuoreessa kuusessa ja vain valvovan silmän alla.
Photobucket

Keski-Euroopassa on aidot kynttilät kuusessa vielä erittäin suosittuja. Aina muistutetaan kuitenkin, että mieluusti ämpärillinen vettä tai vaahtosammutin kädenulottuville eikä tosiaan palavia kynttilöitä saa jättää hetkeksikään yksin. Tuore kuusi ei syty palamaan, ei sitten millään mutta ongelmia aiheutuu jos kynttilät halutaan sytyttää uutena vuotena tai jopa loppiaisena ennen kuin joulun pyhät taas kokonaan päättyvät.
Itse pidän enemmän sähkökynttilöistä kun ne voi huoleti jättää palamaan vaikka koko joulun ajaksi eikä tarvii ressata paloturvallisuudesta. Eläviä kynttilöitä kuitenkin palaa pöydillä ja lyhdyissä, ei niitä vielä kuuseenkin tarvita.

Werbeanzeigen