Schlagwörter

, ,


Posted Image
Huh, jalat taas turvallisesti maan kamaralla! Useampi kaverini onkin sanonut, että tuo museokone olisi jo yksistään pätevä syy olla matkustamatta DPRK:hin… Lentokone on kuitenkin ainoa mahdollisuus ulkomaalaiselle päästä pohjoisosiin sillä juna- tai automatkalla näkisi liikaa ja se myös kestäisi liian kauan. Toisaalta koska maassa ei ole linjalentoja on käytännössä ryhmämatka, jossa ryhmä vuokraa koneen koko pohjoisessa olonsa ajaksi ainoa mahdollisuus .. ellei sitten omaa tarpeiksi käteistä vuokrata konetta ihan yksin 😉
 

Matka korealaisten “pyhälle vuorelle” mount paektu:lle jatkui aika epämukavin pikkubussein. Vuoren seinässä on dear presidentin omakätisen kirjoituksen suurennus, jossa lukee jotain sen tapaista, että hän julistaa tämän vuoren Korean tärkeimmäksi vuoreksi.
Valitettavasti vuori oli niin pilven sisällä, että sieltä otetuista kuvista ei nää juuri muuta kuin yksi ihminen sumun sisässä, joten jätetään ne välistä. Täältä löytää lisää tuota maagisesta vuoresta; http://en.wikipedia….Baekdu_Mountain
Posted Image
Mt. Paektulla on useita entisiä salaisia leirejä (secret camp). Ne olivat Japanin vapaussodan aikana korealaisten guerilla-sotilaiden leirejä, joista tämä on kaikkein tärkein, sillä täällä asui dear president Kim Il Sung ja dear leader Kim Il Jongin sanotaan syntyneen täällä, mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa vaan hän syntyi Kimin perheen ollessa paossa Neuvostoliitossa.
Posted Image
Mount Paektun juurelle, salaisen leirin läheisyyteen järven rannalle on laitettu hyvin kauniille paikalle (Japanin) vapaussotaan liittyviä muistomerkkejä. Keskellä dear president Kim Il Sung nuorena guerilla-taistelijana.
Posted Image

Sen ympärillä on useita, vaikuttavia pronssimonumenttejä..
Posted Image

 

Posted Image

 

Ei kaukana salaisesta leiristä, ehkä 15km, on uskomattoman kaunis vesiputous, joka ei jäädy talvellakaan vaikka talvellahan tällä alueella on lämpötila pakkasen puolella monta kuukautta putkeen ja keskilämpötila tuolloin noin -15°C. Voin vain kuvitella miten kaunis vesiputous on talvella kun nytkin se oli hyvin vaikuttava. Erikoista tässä putouksessa on, että vettä tulee sadoista rei’istä. Kuva ei yhtään tuo oikeutta paikan kauneudelle :/
Posted Image

 

 

Mt. Paektun ja salaisen leirin läheisyydessä on Pohjois-Korean ehkä tärkein lomakeskus. Siellä on jopa laskettelurinne, kuten näkyy 🙂 Tärkeä tämä on juuri sijaintinsa takia sillä jokainen korealainen toivoo pääsevänsä edes kerran elämässään Paektu-vuorelle, jonka sanotaan olevan koko Korean kansan (=Etelä- ja Pohjois-Koreoiden) syntypaikka. Viimevuosina hyvin pienimuotoisena käynnistynyt matkailu Etelä-koreasta onkin suunnannut paljolti juuri tänne.
Kuvassa opiskelijoita, jotka saavat esim erityisen hyvistä suorituksista palkinnoksi matkan tänne. He eivät ole sotilaita vaan vain kommunistisessa yhtäläisyyspuvussa.. Edustalla oleva tiikeri kuvaa vain sitä, että näissä metsissä tosiaan asustaa tiikereitä.
Posted Image

Saman kylän Children’s- palace ja sen edustalla oleva pronssipatsas. Dear leader Kim Il Jong määräsi, että myös tällaisessa syrjäisessä metsäkylässä on oltava hieno lasten-palatsi. Olin kuullut lasten-palatseista Neuvostoliitossa kasvaneilta ystäviltäni, mutten koskaan osannut käsittää, mitä ne oikein on, ennen kuin näin omin silmin!
Posted Image

 

 

On aika jatkaa matkaa .. lähtöselvitys korealaisittain..
Posted Image

Matka jatkuin Mt. Chilbolle, joka on Unescon world heritage-paikka ja jonne on rakennettu DPRK:n ainoa ”home stay village” eli lomakylä, jossa taloissa asuu korealaisia perheitä ja yksi huone on varattu turisteille (joita tulee ehkä kahdesta kolmeen kertaan vuodessa..) Tässä meidän isäntäperheen pojat :)
Posted Image

Ja tältä näytti meidän huoneemme. Korealaiset nukkuvat aina lattialla – mikäs siinä, jos heillä ei olis sitä h***etin kuumaa lattialämmitystä!! Aarg, tuskin sain nukuttua yhtään kun ois ku oisin kuuman saunan lauteilla koittanu yöpyä! Lattialämmitys on vuosisatoja vanha keksintö Aasiassa. Jo Pekingin kielletyssä kaupungissa (ja varmaan jo sitä ennen) lämmitettiin rakennukset lattialämmityksellä. Koko koreassa on keskuslämmitys ja kaikissa taloissa lattialämmitys. En nähnyt koskaan yhtään hökkeliä tai äärimmäisen köyhää asumusta vaan mun on ihan helppo uskoa, että jos ei oo suurta rikkautta niin ei oo suurta köyhyyttäkään..
Posted Image

Mount Chilbon osittain hassuja vuorimuodostelmia. Keskellä kuvaa olevat kivet ovat legendan mukaan mies ja nainen, jotka pitkän eron jälkeen syleilevät toisiaan ja nainen koittaa miehen ”miesvoimia”.. Moniin vuorimuodostelmiin liittyy jotain seksuaalista..
Posted Image

Mt. Chilbo jakautuu kolmeen osaan; Outer Chilbo, inner Chilbo ja sea Chilbo. Tää on sitä viimeisintä..
Posted Image

Moottoroituja menopelejä ei täällä nää kuin armeijan käytössä..
Posted Image

Dear president… Olisin kovasti halunnut valokuvata ihan muita asioita, mutta valokuvaaminen oli täysin rajoitettua. Kuva otettiin juuri siitä, mistä sanottiin, että ota kuva. Asiasta ei voinut neuvotella..
Posted Image

… kuin satunnaisesti kun osasi imarrella puolueen jäsentä. Tässä kehuin, miten uskomattoman kauniita nää riisipellot ovat, emmekö nyt voisi pysähtyä kahdeksi sekunniksi ja ottaa niistä kuva? Eihän kuva yltäkylläisestä viljavuodesta voi vahingoittaa Koreaa millään tavalla!
Posted Image

Sotilaiden kuvaaminen oli jyrjästi kiellettyä. Ja minä en olisi minä, jos en kokeilis kepillä jäätä, hymyilis sotilaille prinsessadianahymyä ja lukis DDR:n aikaisesta sanakirjasta ”sopisiko, että ottaisimme valokuvan kanssanne?” Eihän siitä voi kieltäytyä! Mieheni sain jopa kuvaan upseerien kanssa mutta sitä ei tasan laiteta nettiin :D
Posted Image

Posted Image

 

Lapset Chongjinin kaupungin lastentarhasta esittivät meille ihan uskomattoman upeita esityksiä! Ihan mieletöntä, että lapset esim soittaa viulua, kuin aikuinen profi! Ja lopuksi ”olkaa hyvä ja ottakaa itsestänne kuva lasten kanssa!” Yes sir!
Posted Image