Schlagwörter


Kakun on tarkoitus olla kostea ja raskas, se on todella herkullinen, mausteinen ja suklainen. Ihana tuliainen tapaninpäivän vierailulle mennessä 🙂
Ohje on mun oma keksintö kun halusin suklaisen joulukakun. Siihen sopii todella hyvin myös kuivatut appelsiininkuoret, jos haluaa yhdistää appelsiinin ja suklaan joulun mausteisiin.. Seuraa ohjetta ylhäältä alas:

Leikkaa

  • 200g kivettömiä luumuja pieniksi paloiksi ja kaada niiden päälle.
  • 1/2dl rommia. Peitä ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.

    Laita uuni kuumenemaan 175°C

    Sekoita kuivat aineet:

  • 3 1/3 dl vehnäjauhoa
  • 1dl suklaapulveria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2tl kanelia
  • 1tl neilikkaa
  • 1tl inkivääriä

    Sulata:

  • 200g voita
  • Raasta suurimmalla raastimella
  • 60g taloussuklaata

    Vatkaa:

  • 3 munaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 ½ dl sokeria

    Sekoita: (tai käytä 2dl piimää, jos asut piimämaassa)

  • Purkki ranskankermaa
  • Mascarponea
  • 1 ½ dl vettä

    Lisää sulanut ja jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon, lisää sen jälkeen aina vuorotellen piimää ja jauhoja, lopuksi myös :

  • 1 dl siirappia, suklaamurut ja luumunpalat.

Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (Halkaisija n 24cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarjoile kakku aikaisintaan seuraavana päivänä, säilytä foliolla peitettynä, jottei kosteus karkaa.. Koristele jäähtynyt kakku esimerkiksi tomusokerilla. Minä sirottelin ensin tomusokeria paperilumihiutaleiden päälle, poistin lumihiutaleet ja lisäsin päälle pikeeri-lumihiutaleita ja hopeapalleroita.

Posted Image
kakku Ei oo palanut vaikka näyttää sivusta niin tummalta. Luulen sen näyttävän mustalta, koska valo tulee voimakkaana suoraan edestä..

Advertisements