Schlagwörter


Löysin ohjeen netistä ja muokkasin sitä hieman itselle sopivaksi. Minusta tästä tulee maukkaampi ja makeampi kuin, mitä mulle on tarjoiltu, jotka on tehty yleensä käytetyillä ohjeilla.

1 prk (250 g) maitorahkaa
1 rkl sitruunamehua
120 g (mielellään enemmän kuin vähemmän!) piparkakkua murustettuna
4 rkl fariinisokeria
1/2dl sokeria (maista onko sokeria tarpeeksi ja laita lisää jos haluut makeemman!)
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
3 dl kermaa

Lisää kaikki aineet maitorahkaan, vaahdotettu kerma viimeisenä. Kaada massa jäädyke- tai kakkuvuokaan (minä vuorasin elmukelmulla mutta ei ehkä tartteis) tai silikoonivuokaan. Anna pakastua seuraavaan päivään. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Jäädyke saa temperoitua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Koristeluun voi käyttää marjoja tai piparkakkuja, tarjoillessa päälle voi kaataa tilkan kermalikööriä tai muuta makeaa, paksua likööriä, sopii erinomaisesti!

Posted Image

Minä tein jäädykkeen kahteen pieneen kakkuvuokaan, koska halusin tarjoilla sitä kahteen kertaan mutta se mahtuu yhteen normaalikokoiseen kuivakakkuvuokaan.

Advertisements