Schlagwörter


Posted Image

On säilömisen aika ja siinä hommassa mä oon erikoistunut hilloihin ja vielä tarkemmin karhunvadelma ja aprikoosihilloon  ♥  Tänä vuonna tein myös ensimmäistä kertaa paholaisenhilloa ja siitä tuli hyväääää!!

Karhunvatukat käyn itse poimimassa läheisistä pusikoista, eli siis villejä marjoja, jotka ei oo niin makeita kuin puutarhan kultivoidut karhunvadelmat. Mutta niistä tulee ihan mielettömän maukas hillo! Suodatan kivet pois lähes kokonaan, lisään runsaasti hillosokeria, kohtuudella vaniljasokeria (tai vaniljaa) ja lirauksen sitruunan mehua. Sitruuna tuo raikkautta hilloon kuin hilloon ja itseasiassa myös vaniljasokeria laitan kaikkiin hilloihin. Vanilja ja sitruuna raikastavat ja pyöristävät makua ja siten tuovat marjan omaa makua paremmin esille.
Lisäksi laitan aina myös lirauksen 80% Stroh-rummia sekä vähän hilloon, että ihan pikkasen hillon päälle juuri ennen kuin suljen kannen. 80 prosenttinen Stroh-rummi sopii oikeastaan vain leivontaan sekä esim liekitykseen mutta siihen sitäkin paremmin! Siinä on voimakas karamellinen rummin maku joka pyöristää leivosten makua.
Posted Image

Tähän asti oon tehnyt vain pari purkkia aprikoosihilloa, sillä varsinainen aprikoosisesonki ei ihan vielä oo alkanut. Mutta hakuisin tehdä aprikoosiprojektinkin ennen Chicagon matkaa, joten pidän silmät auki jos löytäisin kunnolla kypsiä ja makeita Walliser-Aprikooseja 🙂
Posted Image

Aprikoosihillossa on tärkeetä, että aprikoosit paloittelee hyvin pieniksi kuutioiksi. Sillä tavalla kuori ei oo inhottava eikä sitä huomaa ollenkaan. Pilkkomisessa menee aikaa mutta mitä isompia aprikoosit on, sitä helpompaa homma on. Sen jälkeen ei muuta kuin ihan tilkka vettä, että voi alkaa keittelemään hilloa, runsaasti hillosokeria, vaniljaa ja pikkasen sitruunaa sekä hillon päälle ennen kannen sulkemista liraus Stroh-rummia.

Werbeanzeigen