Schlagwörter

, ,


Tarvitaan:
noin 1.5m pitkä iso putki
porakone
kansi
(kuumaliimaa, olkea tms katon koristeluun)
spraymaalia
kontaktimuovia
pahvia ja mattoveitsi sapluunaa varten

Tee näin:
Isoon putkeen porataan alaosaan noin puolen metrin korkeudelta mahdollisimman isoja reikiä, jotta kastemadot pääsevät putkeen sisälle syömään ja taas ryytimaahan kakkimaan 🙂
(karvaiset sääret on mun aviomieheni, ei minun)

jos haluat koristella putkesta matotalon niin leikkaa ikkunoiden paikat kontaktimuovista. Toki ikkunat voi myös maalata putkeen mutta näin päin tehtynä taloon tulee kolmiuloittuisuutta. Sprayaa putki ja poista sitten muovit.

Ikkunoiden kohdalle voi nyt sprayata sapluunan avulla ikkunoiden raamit ja ruutuja

Minä halusin, ettei ikkunat oo niin tarkan päälle suoraan kun kyseessä on kuitenkin ryytimaahan tuleva humoristisesti koristeltu matojen koti. Ikkunaluukut spayataan ikkunoihin viimeiseksi. Osa luukuista voi olla kiinni..

minusta on kiva, ettei ryytimaan matotorni ole liian muovisen näköinen, vaikka muovihökötyshän se on. Eli naamioin katon luonnonmateriaalilla sen näköiseksi, kuin se ei olisi muovihökötys:

Nyt tulee projektin hikisin homma eli täytyy kaivaa puoli metriä syvä kuoppa ja laittaa putki sinne. Ikkunoihin voi vielä piirrellä vedenkestävällä tussilla matoja (mutta älä anna tussia miehelle (hän piirteli joittia sauhuttelevan ja olutta juovan madon sekä yhteen puoliksi kiinni olevaan ikkunaan epäilyttävän paljon sydämiä..))


Madoille saa antaa vain kasviperäistä ruokaa. Periaatteessa tällä systeemillä pitäisi saada lisättyä matojen määrää kasvimaassa, käytännössä en osaa vielä sanoa miten toimii. Ajattelin tosin, että kalastuskaupasta tai puutarhaliikkeestä voisin ostaakin matoja mutta katson nyt kuitenkin löydänkö parin viikon päästä sieltä yhtään matoa eli onko se niille yhtään kiinnostava. Katsotaan nyt, saanko tuon avulla vähän kompostia ryytimaahani 🙂

Werbeanzeigen