Ihana syksy!

Mulla ei ollut tarkoitus tehdä mitään erityistä koristelua pyhäinpäiväksi mutta tämä kaunis syksy innoittaa ja kun kävi niin hyvin, että paikallisessa Migroksessa (sveitsiläinen ruokakauppaketju) oli nämä Butternut kurpitsat tarjouksessa ja teki mieli tehdä niistä kurpitsakeittoa niin ajattelin sittenkin kovertaa lihat ulos leikkamisen sijaan. Olin jossain lehdessä nähnyt vastaavanlaiset halloweenkurpitsat tehtyinä valkoisiin lumina-kurpitsoihin mutta vaikka nämä kaksi sorttia ovatkin täysin eri muotoiset, nappasin kuvasta idean pallosilmiin 🙂

Ensimmäisen kurpitsapään tein jo viime viikonloppuna kun tein ekan erän keittoa ja toisen eilen.

Silmät tein päällystämällä lasikuulat, eli murmelit, lakanakankaalla ja piirtämällä tussilla. Silmien ja suun kovertaminen ei ole vaikeaa mutta vielä helpompaa kun piirtää niiden paikat etukäteen kurpitsaan.

Kurpitsan lihan kovertaminen on aika työlästä ja kannattaa laittaa hanska käteen. Mutta kun vaan jaksaa kovertaa niin siitä irtoaa kyllä ihan hyvät värkit keittoon, soseeseen tai leivontaan. Toki jos ei halloweenpäät kiinnosta niin sit tietenkin liha leikataan eikä koverreta 😉  

Kun lihat on koverrettu ja silmäreiät on läpi niin silmät voi tökätä reiistä läpi. Niitä ei tarvii kiinnittää mitenkään kun päällystekangasta on jättänyt reilusti ja se jää kurpitsan sisälle.

Maukas keitto on helppo tehdä.
Käristele ensin vähäsen pieniksi pilkottu sipuli pannulla ja lisää sipuli kattilaan pienten kurpitsapalojen kanssa. Lisää vettä ja ala keitellä. Lisää runsaasti kasvislientä, pippuria sekä hieman muskottipähkinää ja muita mausteita (itse lisään myös vähän chiliä).

Keittele kymmenisen minuuttia kunnes koko systeemin voi soseuttaa sauvasekottimella. Lisää vähän kermaa (jos ei halua kermaa mutta silti kermaista niin raejuusto toimii hyvin) sekä lisää mausteita, mikäli se mielestäsi vielä jotain kaipaa. Sipulit voi myös lisätä vasta soseuttamisen jälkeen jos haluaa, ettei keitto ole pelkkää sosetta vaan siellä on palasia joukossa 🙂 Hyvää ruokahalua!

Werbeanzeigen