Schlagwörter

, , ,


Meillä on keittiössä korkea lämpöpatteri, joka on vain yksinkertaisesti ruma eikä se edes ole koskaan päällä. Ennen kuvaa ei nyt ole tästä kyseisestä mutta se on ruma ja korkea.

Siitä sitten lähti idea itämään, että mitenkäs sen saisi peitettyä/naamioitua.  Viime keväänä tein huovutuskurssin Sveitsin pääkaupungissa Bernissä sijaitsevassa Feltrossa omistajansa Sabine Herrmann-Michelsin vetämällä peruskurssilla. Sabine on aivan ihana nainen ja ihastuin täysin hänen huovutustyyliinsä. Ei mitään näpertelyä vaan pakahduttavan kauniita pintoja. Sabine tekee lähinnä arkkitehtien tilauksesta mutta hänen kotisivullaan on kyllä kuvia erilaisista töistään: www.feltro.ch. Vaikka opettelin siellä vasta perusteet tiesin jo heti, mitä keittiön lämpöpatterille tekisin! Tälläinen tästä naamiosta tuli, tykkään sekä valoilla, että ilman:

Ja tähän projektiin tarvitaan nimenomaan erityisen pitkäkarvaista wensleydale-villaa. Idea on siinä, että pitkät karvat huopuessaan menee ikään kuin mutkalle ja muodostaa siten kauniin, valoa läpäisevän ohuen huovan. Toki wensleydalesta voisi tehdä myös paksua valoa läpäisemäntöntä huopaa mutta silloinkin sen pinta olisi kauniin kiharainen. Se on kuitenkin hyvin karhea villa eikä sovi ihoa vasten. Sisustukseen sen sijaan se on erinomainen.

Peruskurssin perustaidoilla mutta vankka näkemys siitä, mitä halusin tehdä mittailin lämpöpattelin, tein wensleydale-villasta koehuovan, laskin huopuvuusfaktorin ja aloin hommiin.

Ensin koehuovan ja huopuvuusfaktorin perusteella lasketaan tarvittavan villan määrä grammoissa.

Sitten villa levitetään huopuvuusfaktorin mukaan sen kokoiselle alalle, että kun se huopuu on valmis huopa halutun kokoinen ja halutun paksuinen.

Levitetty villa on kuin ihanan pehmoinen pilvi!

Mutta sitten se on tietenkin kasteltava, jotta päästään varsinaisiin hommiin. tähän asti kaikki on ollu valmistelua vaan…

„Varsinainen homma“ eli se itse huovutus on näin isokokoisessa työssä hikistä hommaa. Työtä on rullattava ensin varovasti, sitten aina vaan voimakkaammin, rutisteltava ja paiskittava lattiaan ja kun tehdään näin isoa huopaa niin se käy voimille se.  Mutta kun huopa on valmis niin se on, jos on laskenut huopumisfaktorin ja värkit ja alan oikein, juuri sen kokoinen, kuin halusi.

Sit sitä voi vähän lingota pyykkikoneessa, venytellä vielä mahdollisimman tasakulmaiseksi ja muotoiseksi ja antaa kuivua. Sen jälkeen huovan pinta on kutakuinkin tämän näköistä:

Sen voisi laittaa vaikka ikkunaakin vasten, esim saunassa se toimisi hyvin ikkunaverhona. Mutta meillä se on on tosiaan nyt lämpöpatterin piilottimena ja sen taakse on asennettu valosarja.

Huopa oli patterin päällä ihan koko kesänkin, valot vain ei olleet päällä. Hyvin nätti oli sellaisenaankin tai sanotaanko hyvin nätti verrattuna siihen lämpöpatteriin 😉

Werbeanzeigen