Schlagwörter


En oo kestovärjänny ripsiäni ammattilaisella sitten teinivuosien. Tai no kerran pari vuotta se kuului kasvohoitoon… Sitten mulle opetettiin ammattikouluvuoteni aikana, miten se tehdään (toiselle) ja siitä kehittelin tavan värjätä itse omat ripseni sekä joskus myös kulmat. Aiemmin mun hiukseni oli tosi vaaleat blondit, enkä siksi laittanut juurikaan kestoväriä kulmiin mutta nyt kun hiukset on vaalean ruskeat, voi kulmatkin olla vähän tummemmat kunhan ne on siististi nypityt.

Idea ripsien itse värjäämisessä on se, että ensin se tehdään toiseen silmään ja sitten toiseen. Ilme pitää pysyä mahdollisimman ilmeettömänä, puhuminen, nauraminen, syöminen ja kaikki muu naaman liikuttelu on pahasta – alkaa kirvelemään! Mutta kun silmän pitää kiinni eikä liikuttele naamalihaksia kirvelee itse värjääminen vähemmän kuin mulla ennen kirvelsi muiden värjätessä. 

Värejä ostaessa tässä pari mietettä siihen:
*Ruskeat ripset sopii oikeastaan vain superblondille
*Musta väri on käyttökelpoisin, sillä se sopii useimmille sekä ripsiin, että kulmiin mutta lopputulos on harmahtava.
*Sinimustasta saa ainoat kunnon syvämustat ripset mutta kulmissa se sopii vain ihan mustatukkaisille.

Itse laitan ripset aina sinimustalla ja kulmat mieluiten ruskealla. Vaikka kestovärjään naamakarvani niin käytän silti runsaasti mustaa ripsiväriä sekä kulmakynää mutta meikkaaminen helpottuu ja nopeutuu selkeästi sekä kestovärjättynä voin ihan hyvin liikkua julkisesti myös meikittä 🙂

Tässä ohjeet step by step. Jos jää jotain epäselväksi niin kysy ihmeessä!
Tämä oli siis lähtökohta kun en ollut värjännyt kuukausiin, taisi olla joulun alla viimeksi. Eli siis niin vaaleat ripset, että laitan niihin AINA ripsiväriä. Kestovärjättynä sen sijaan kuljen useinkin ilman ripsaria ja lomilla se on ihan ehdoton juttu… Mun omat ripset ei oo nysät, mutta ripsien kärjet on suorastaan läpinäkyvät, eikä ne erotu ollenkaan.

Tarvitset:
Refecto Cil ripsien kestovärjäys väriä – kempparista
3% vetyperoksidia – kempparista
Vaseliinia
pienen purkin, jossa sekoitella väri
sekoitustikun – tulee kestoväripaketin mukana.
talouspaperia suojasuikaleita varten (kuvassa vessapaperia mutta se repeilee kostuneena, talouspaperi on parempaa)
sakset!
runsaasti talouspaperia värin pyyhkimistä varten.
runsaasti vettä – värin pesu silmästä kylppärissä!

Leikkaa talouspaperista 2 vähän silmää leveämpää alle 10 senttistä suikaletta ja leikkaa sen toinen pää kuperaksi niin, että se sopii Sinun silmäsi alareunalle. Itse leikattu talouspaperipala on 100 kertaa parempi kuin ne pikkuruiset ostettavat suojalaput. Lisäksi itse leikattua voi hyvin käyttää värimassan pyyhkimiseen toisin kuin niitä kalliita valmiita. Ne on itseasiassa täysin käyttökelvottomat ja sopii tuskin kenenkään silmään.

Purista värituubista noin sentti väriä sekoituskuppiin. Kahteen silmään on kaksi senttiä reilusti, joten yhteen silmään yksi sentti on enemmän kuin tarpeeksi. Värin joukkoon sitten noin 4-6 tippaa vetyperoksidia ja sekoita väri huolellisesti niin, että saat tasaisen massan. Jos massa tuntuu jäykältä, lisää siihen tippa tai kaksi vetyperoksidia, jos taas tuntuu vetelältä niin lisää väriä. Liian kuivasta väriseoksesta ei tartu väri ripsiin ja vetelä väriseos juoksee silmiin ja kirvelee sekä silmien juonteisiin ja värjää silmänympärystätkin.

Kastele paperisuikaleet ja paina ne pyyhettä vasten niin, että ne on kosteat, muttei märät. Kuiva paperi imee väriä itseensä ja voi levittää sitä luomelle.

Levitä vaseliinia RUNSAASTI kaikkialle silmän ympärille, nenän varteen, ylä- ja alaluomelle kuitenkin varoen, ettet levitä sitä ripsille. Väri tarttuu tosi helposti ihoon kaikkialle, missä ei ole vaseliinia mutta myös ripsiin vain sinne, missä ei ole vaseliinia.

Aseta sitten suojalappu alaluomelle niin, että pienimmätkin alaripset ovat paperin päällä. Värin mukana tullut sekoitustikku (mulla niitä on jo aika monta…) tai muu pieni ohut mutta napakka väline auttaa niiden ripsien asettelussa lapun päälle.

Sulje sitten silmä ja pidä sitä tästä lähtien kiinni ja rauhallisena. Jos luomi tuntuu levottomalta, voit laittaa sormen sen päälle, se rauhoittaa.
Levitä sitten sekoitustikulla väri ripsien päälle. Varmista, että myös kaikki pienimmät alaripset sekä nurkissa olevat miniripset saavat värikerroksen päälleen.

Taita sitten suojalapun alaosa yläluomelle ja ota rento asento. Mä köllöttelen aina sohvalla katsoen telkkaria yhdellä silmällä. Näin silmä pysyy rauhallisena ja voin laittaa sormen yläluomelle jos alkaa liikuskelemaan. Jos luomi liikkuu tai raotat silmää voit olla varma, että alkaa kirvelemään.
[b]VAIKUTUSAIKA[/b] on ripsille [b]15-25 minuuttia[/b]. Enempi parempi mutta jos kirveltää kovasti niin vartin päästä on jo väriä tarttunu. Laita vaikka munakello niin ei tarvii kääntää katsetta kelloon.


 

Kun ajastin pärähtää niin poista ensin suojalappu ja pyyhi sen jälkeen kostutetulla talouspaperilla ja lopuksi huuhtele vedellä lavuaarissa. Huomaa, ettet laita pyyhkimispappuja posliinin päälle, sillä väri tarttuu! Mä laitan ne aina suoraan vessanpönttöön mutta sinnekin niin, että menee suoraan veteen, ettei pönttö likastu sisältä.
Ekan silmän jälkeen on hauska verrata ennen ja jälkeen efektiä 😉

Lopputuloksena on mustat ripset ja tässä vielä vähän värjääntynyt alaluomi. Seuraavana aamuna se värjääntymä kuitenkin oli jo pois. Olin tässä jus levittäny silmänympärysvoidetta silmän pesun jälkeen ja siksi iho kiiltelee, mutta itse olin taas kyllä hyvin tyytyväinen tulokseen 🙂

 
Kulmien värjääminen on niin makuasia, että! Usemmat suomalaiset kuitenkin karsastaa liian tummia kulmia, joten siksi;
*levitä vaseliiniä kulmien ympärille tarkasti heti siihen kohtaan, mihin et missään nimessä halua värin levittyvän.
*käytä värinä ruskeaa tai mustaa. Ruskea sopii hyvin blondeille ja musta väri, jonka tulos on enempi tumma harmaa, sopii ruskeahiuksisille. Sinimusta väri sopii vain mustatukkaisille mutta heille sitäkin paremmin.
*Vaikutusaika on vain 5-15 minuuttia riippien ihan siitä, miten väriarka olet.

Sekoita taas noin sentti väriä ja 4-6 tippaa kiinnitettä. Levitä se myötäkarvaan suuntautuvilla vedoilla mahdollisimman tarkasti kulmakarvoihin. Mulla on tähän käytössä vanhan Kanebo38 asteen pieni rispiväriharja (kun tuon merkin harjat on niin pieniä) mutta kyllä tää onnistuu sillä sekoitustikullakin.


Tässä mulla on ruskea väri ja se näyttää super tummalta mutta kuten seuraavasta kuvasta näkee, on lopputulos hyvä 🙂
Jos väri on mielestäsi liian tumma muista, että se vaalenee todella nopeasti! Jo seuraavana päivänä kun iholle kiinnittynyt väri lähtee, on tulos vaaleampi.