Schlagwörter

,


Kommunistisessa maassa ei ole paljon juhlapäiviä, joten syntymäpäiviä juhlitaan sitten senkin edestä! Sen kunniaksi, että Mathew vanheni matkan aikana, saimme ihan upean juhla-aterian Chongjinkin kaupungissa! Huomaa monikerroksinen syntymäpäiväkakku pöydän puolivälin jälkeen vasemmalla 🙂
Posted Image
 
 
 
Lennettyämme takaisin Pyongyangiin matkamme suuntasi Etelä-Korean rajan lähellä sijaitsevaan kaupunkiin Keasongiin, jota jenkit eivät pommittaneet tuhannen nuuskaksi siitä ainoasta syystä, että ilman Keasongia heillä ei olisi ollut enää yhtään navikointikohtaa. Keasongin vanha kaupunki toimi siis kiintopisteenä joka suuntaan ja pommit tiputettiin sen mukaan, montako mailia Keasongista.
Moottoritie oli sekin aikamoinen elämys vai mitä sanotte tästä näystä!
Posted Image

 

Keasongin vanhan kaupungin kaunis hotelli, joka on jo ikivanha ja uusittu hotelliksi jo vuosisata sitten..
Posted Image

Täälläkin nukuttiin perinteisesti lattialla ja täälläkin olin kuolla lattialämmityksen takia! Patjat oli ensin söpösti vierekkäin mutta yön aikana vaeltelin omani kanssa etsien kohtaa, joka ei olisi niin h**vetin kuuma!
Posted Image

Meille tarjottiin aina tietenkin parasta. Tosin se nyt on hyvin suhteellinen käsite..
Posted Image

Keasongin läheisyydessä sijaitsee Korean ensimmäisen keisarin hautakummut, joita vartioi erilaiset kivipatsaat. Mulla kävi tuuri aamuauringon kanssa!
Posted Image

Posted Image

 

”Olkaa hyvä ja ottakaa kuva Keasongin vanhasta kaupungista!” Yes sir!
Posted Image

 

 

Tässä mä osoitan sormillani ROK:n ja DPRK:n lippuihin, jotka ei tietenkään näy ylivalottumisen takia .. mutta kuitenkin tää on vaikuttava paikka, sillä vastaavia kuvia oon nähny otettuina tuosta valkoisesta rakennuksesta ROK:n puolella, johon vasen sormeni näyttää. Raja kulkee alhaalla näkyvien sinisten rakennusten keskellä. Sinisissä rakennuksissa on keskellä pöytä, jonka toinen puoli on ROK:n ja toinen DPRK:n puolella. Näiden äärellä käydään joskus tärkeitäkin keskusteluja. Normaalisti raja on avoinna vuoropäivin ROK:n turisteille ja vuoropäivin DPRK:n turisteille. Kaikki alhaalla näkyvät sotilaat ovat DPRK:n sotilaita ja ROK:n sotilaista emme nähneet vilaustakaan, mutta videokamerat kyllä tarkkaili meiltä.
Posted Image

 

 

Palattuamme Pyongyangiin päästiin huvipuistoon, joka oli kuitenkin aikamoinen farssi .. Se oli ihan rappiolla ja ankee ja aiheutti aikamoisen riidan oppaamme ja puolueenjäsenen välille. Idea oli ilmeisesti ollut puolueenjäsenen ja opas häpesi silmänsä päästään (kyllä, ihan itki häpeästä) että meille näytettiin sellainen paikka. Ja vielä kun näimme auton ikkunasta useita tosi kivan näköisiä huvipuistoja ja siitä se idea ilmeisesti syntyikin kun hihkuimme vuoristoratojen perään ja se puolue-erkki päätti, että ok huvipuistolle mutta sit vaan tähän syrjäiseen, jossa ei oo juurikaan paikallisia. Niin, miksiköhän ei ollu paikallisia! Ei ihme..
Posted Image

Katukuva Pyongyangista. Ratikat kulki mutta oli kyllä vaikuttavan vanhoja 🙂
Posted Image

Ja tässä ollaankin jo lähdössä takaisin Kiinaan. Pyongyangin rautatieasemalla ja meidän junamme..
Posted Image

Posted Image

Matkan varrella ruokaa silmin kantamattomiin! Viis, kuus vuotta sitten Korea koki suurta nälänhätää kun ensin tuli pari tulvavuotta ja sitten pari hallavuotta. Tilanne oli katastrofaalinen ja oppaat puhuvat siitä selvästi järkyttyneenä. Mutta nyt kun näitä peltoja katsoo niin ei ole mitään syytä olla uskomatta, että ruokaa on!
Posted Image

Posted Image

 

 

Tää oli ihan paras!! Kiinan puolelle Tangtongiin päästyämme kiinalaiset on pystyttäneet chairman Maon patsaan osoittamaan suoraan Korean puolelle, hehee! Siis tällaiset pronssipatsaathan on hävinneet Kiinasta täysin mutta tää on kyllä minusta aika huvittava!
Posted Image

 

Kiinahan oli osallisena Korean-sodassa ja he ovatkin perustaneet todella suuren ja informatiivisen museon, jossa ensimmäisen kerran matkan aikana sain sen kuvan, että nyt saan edes jossain määrin puolueetonta faktaa ja sen ansiosta osasin viimein laittaa asioita oikeisiin suhteisiin.
Posted Image

Korean-sodan aikana pommitettu silta, jota ei ole vieläkään korjattu eikä korvattu. Kiinan ja Korean välillä on Dangtongissa vain rautatiesilta. Laitto vaan hymyilyttämään tää niin kiinalaisesti ilmaistu ”For you and your family’s happiness!”
Posted Image

Rajana toimii joki, joka on paikoin lähes olematon.. joki itse on 100% Kiinan ja 100% Korean puolella. Raja kulkee naapurin rannassa eli tässä vielä nuo kivet on ok, mutta pari askelta ja kävis niin ku kävi juuri täällä niille kahdelle amerikkalaiselle toimittajalle.. Ne toimittajat oli veneessä mutta veneen nokka Korean rantatörmällä.
Posted Image

Dangtongissa on Kiinanmuurin itäinen alku. Kuvassa oikealla DPRK ja vasemmalla Kiina.
Posted Image

Kiitos mielenkiinnosta!

Kuten jo alkuun kirjoitin, Pohjois-Koreassa valokuvaaminen on hyvin rajoitettua ja olen mm allekirjoittanut erilaisia sopimuksia, etten julkaise kuvia enkä kirjoittele artikkeleita yms. Uup, here we go… Tästäkin syystä; älä kopioi kuvia tai kirjoitusta! Nämä on tarkoitettu vain blogiini.

Werbeanzeigen