Itse teen enää vain harvoin perunasalaattia, sillä mielestämme tämä kukkakaalisalaatti on perunasalaattia maukkaampi.

Tämä oikeasti on herkullinen, vaikkei ehkä maailman kaunein salaatti 🙂
Give it a try!

Photobucket

1 keskikokoinen kukkakaali – paloittele suuhun sopiviksi paloiksi ja keitä runsaassa vedessä, missä suolaa ja sitruunamehua naftisti kypsäksi (n. 15min)
Sekoita sillä aikaa kastike isossa kulhossa :
½ tl Mustapippuria
½ sipulia, ihan pieneksi pilputtuna
Maustesuolaa
1RKL sitruunamehua
1RKL etikkaa, esim omenaetikkaa
4RKL mietomakuista ölyjä, itse tykkään auringonkukkaöljystä tässä tai laitan puolet valkosipulilla maustettua oliiviölyjä
2 RKL majoneesia (meillä kyvytmajoa tuubista)
Sekoita kaikki yo aineet ja hämmennä hyvin

2 tomaattia pieniksi kuutioiksi leikattuna, lisää kastikkeeseen

1 kovaksi keitetty muna, paloittele pienehköiksi paloiksi ja lisää tomaattiin ja kastikkeeseen

Nuo kun oon sekoittanu niin kukkakaali on kypsää. Kaada vesi pois, sekoita kastikkeen kanssa ja ripottele persiljaa päälle. Koko reseptissä on 700kcal, 55g rasvaa, 23.7g hiilaria ja 26g proteiinia.
Tässä vielä sama asia kuvina, ettei jää mitää epäselväksi
Photobucket

Keitä kananmunat koviksi
Photobucket

Keitä kukkakaalia muutama minuutti niin, että ne on vähän pehmeät mutta vielä pureskeltavat
Photobucket
Pilppua sipuli
Photobucket

Tee kastike näin

Photobucket
Pilppua tomaatit ja munat ja lisää ne kastikkeeseen
Photobucket Photobucket

Advertisements