Schlagwörter

, , ,


*Tulen muokkaamaan tätä artikkelia vaihtamalla parempia kuvia ja lisäämällä kuvia kunhan saan lisää karhuja valmiiksi ja valaistus on parempi…*

Joulun odotus on jo korkealla mutta pidättelen vielä itseäni ja päästän joulukoristelut vauhtiin vasta ensimmäisenä adventtina, joka on minulle lähtölaukaus joulunodotukseen.

Sitävastoin talvikoristuksia voi tehdä jo muita, ei niin jouluisia ja sellaisia, jotka voi jättää sitten vielä joulun jälkeenkin. Paitsi esim lumihiutaleet niin esim nämä jääkarhut sopii talvikoristuksiksi.

Näitä on hyvin helppo tehdä ihan sarjatyönä. Tarvitset:

  • valkoista turkkikangasta. Minulla flanellimaista pehmoista kangasta, jonka nurja puoli on muovitettu.
  • Värillistä kangasta vatsaan.
  • ompelukoneen ja tietenkin ompelulankaa
  • kangassakset
  • mustaa kirjoilulankaa
  • pehmolelutäytettä
  • ompelulankaa ja neulan (korvien ja kääntö/täyttöreiän umpeen ompelemiseen)
  • halutessaan mustaa tai harmaata väriä kuonoon.

Leikkaa kaavan mukaan jättäen hyvin runsaat saumavarat sillä pienten kurvien kuten kuonon ja jalkojen ompeleminen on sitä helpompaa, mitä enemmän saumavaraa on.

 

Ompele oikeat puolet vastakkain peppu, selkä ja kuono lopettaen ompeleen merkittyihin kohtiin. Nyt voit leikata saumavaran pienemmäksi ompeleen vierestä. Jaloissa saa vielä olla isot varat.

Avaa nyt karhu keskeltä ja leikkaa vatsapala suorakaiteen muotoisena. Älä leikkaa sitä vielä jalkojen muotoiseksi sillä ompeleminen on paljon helpompaa jos vatsapala on iso.

Kiinnitä vatsapala jalkoihin niin, että oikeapuoli on karhun sisällepäin eli nyt kun karhu on nurinpäin niin se kuin seisoo (tai makaa paremminkin) oikeaa puolta vasten. Itse ihan vaan nuppineulotan sen, mutta tarkempi harsii… Ja ompele sitten vatsapala jalkoihin jättäen molempien takajalkojen takareiden kohdan vielä ompelematta. Tätä reikää tarvitaan kääntämiseen ja karhun täyttämiseen.

 

Leikkaa nyt jalkojen ja vatsapalan saumavarat hyvin kapeiksi ja käännä oikea puoli ulospäin. Kuonon ja jalkaterien kääntämiseen käytän syömäpuikkoa mutta kukin mitenkin…

Nyt voi kirjailla nenän ja silmät, mitkä toki voi kirjailla myös täytettyyn jääkarhuun.

Syömäpuikolla saa myös hyvin tökittyä täytettä jalkoihin ja kuonoon. Itse käytän vanua jaloissa ja kuonossa mutta mahan täytän vanhan untuvatyynyt sisälmyksillä…

Loppusilauksena jääkarhun kuonoa voi vähän värjätä tummaksi, kuten oikeilla jääkarhuillakin on ja kaulaan voi laittaa ohuen vatsakankaaseen sopivan rusetin, kuten oikeilla jääkarhuilla ei tietenkään ole 😀

(Taustan kuvassa on Huippuvuorilla napaketunpojista ottamani kuva. Samaisella reissulla näimme lukemattomia ihan oikeita jääkarhuja, kuten tästä matkakertomuksesta voi lukea https://sukeltelija.wordpress.com/2006/06/22/kesaloma-pohjoisnavalle/)