Schlagwörter


Yksi vuoden kohokohtia ovat suomalaiset myyjäiset, joita Zürichissä järjestetään yksi ennen pääsiäistä ja yksi ennen joulua. Järjestäjänä toimii suomalainen seurakunta mutta paikalla ovat omine pöytineen kaikki yleiset ryhmät (kuoro, suomikoulut, tenavakerho, jne) sekä pari pientä suomalaista yksityisyrittäjää. Suurin myyjä on silti seurakunta, joka rahoittaa toimintasta torien tuloilla jäsenmaksun lisäksi. Seurakunta on yhdistys, eikä verrattavissa esim merimieskirkkoon, jotka saavat rahallista tukea Suomesta. Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota suomenkielistä toimintaa, joka tietenkin ainakin jossain määrin on hengellistä. Suomenkielisiä jumalanpalveluksia on vuosittain noin 6.Koska olen tunnustava kristitty haluan tietenkin tukea suomalaisen seurakunnan toimintaa ja ahkeroin siksi myös toreilla. Kevättoreilla mun bravuuri ovat munkit, joita tänäänkin tein taas 5l taikinasta! Saan siis paistaa ne siellä seurakuntasalin suurkeittiössä, joten kyllähän tälläinen sotilaskotisisaren tyttät pari sataa munkkia vääntää 😉 Taikinan teen aamulla kotona isoon kannelliseen saaviin.
Kuvamateriaalia mulla ei munkkirumbasta nyt oo kun unohdin aamulla kameran kotiin…

Eilen illalla leivoin vielä kolme herkullista syötävää kahvipöytään:
Rahka-murupiirakka (en voinut vastustaa kiusausta vaan herkuttelin palasen (olen siis edelleen paastolla, enkä „oikeasti“ herkuttele))
tässä ohje:
375 g vehnäjauhoja
125 g meizenaa
200 g sokeria
1 pussukka (~3tl) leivinjauhetta
1 muna
250 g voita
1 pussukka vaniljasokeria
2 RL sitruunamehua
täytteeseen
1500 g maitorahkaa
200 g sokeria
250 g voita sulana (unohdin!! Ja tuli ihan hyvä ilmankin)
2 RL maizenaa
3 munaa
1 pussukka vaniljasokeria
sitruunamehua loraus
(2 isoa omenaa)

rasvaa vuoan voiteluun

Valmista ensimmäisistä 8 aineesta murutaikina ja levitä 2/3 pellille. Pohja saattaa vähän kuultaa mutta se ei haittaa yhtään.
kuori ja lohko omenat ja lado lohkot vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan. Ripottele osa lopusta murutaikinasta ja paista uunin keskiosassa 15 minuuttia. Sen jälkeen lisää loppu murutaikina (nyt se ei enää uppoa massaan) ja paista lisää noin 20 minuuttia kunnes tikkutestissä hammastikku pysyy kuivana.

Posted Image

Random „suklaapalat“. Näitä kehuttiin kovasti, laitoin taikinaan, paitsi paljon suklaata myös vähän kookosta ja vaniljaa..
Posted Image

Ja suolaisena „sipulipiirakan“ valmiista lehtitaikinasta ja viidestä isosta punasipulista. Tästä jäi kaksi palaa, jotka syötiin miehen kanssa iltapalana *herrrkullista*
Posted Image

Werbeanzeigen