Aito kunnon rehellinen kerma maistuu kerrassaan herkulliselta. Jo pienen lorauksen kastikkeessa maistaa, nami nami!

Mutta en käytä kermaa koko purkillista oikeastaan koskaan ja seuraava tarve saattaa olla vasta viikon, parin päästä enkä sittenkään tarvitse loppua purkkia. Mutta kerman voi hyvin pakastaa. Laita se silikoonimuottiin, anna jäätyä ja säilytä helposti annosteltavat palat pussissa pakastimessa. Kermaa ei enää voi vaahdottaa mutta se sopii hyvin mausteeksi esim juuri kastikkeeseen. Pakastettuna kerma säilyy muutaman kuukauden.

Samalla tavalla ota talteen lihojen keitinvesi tai muu maukas liemi, mitä et juuri sillä hetkellä tarvitse, mutta missä on hyvät aidot maut. Ota lihaliemesi mieluummin pakkasesta, kuin -kuutiosta.

Photobucket

Photobucket

Advertisements