Schlagwörter

,


Joulu lähestyy ja täällä on tapana suomalaisten pikkujoulujen sijaan mennä syömään illlallista yhdessä = Weihnachtsessen. No se joulunruokailu on jotain ihan tylsää ja me käydään työporukalla illallistamassa anyway sen verran tiheään, ettei kukaan oikein jaksanut motivoitua käyttämään vapaa-iltaa pakolliseen työruokailuun… Sen sijaan ehdotukseni „nyyttikesteistä“ sai positiivista kaikua ja niin me päätettiin et jokainen tuo huomiseksi maanantaiksi jotain mukanaan. Sovittiin, että syödään „ihan vaan“ lounasta toimistolla ja iltapäivällä jälkiruokaa (joka delegoitiin mulle) ja shampanjaa (jonka tuo yksi, joka ei osaa laittaa mitään ruokaa eikä leipoa.

Tarkoituksni oli elvistellä monimutkaisemmalla jälkkärillä mutta tukkoinen olo ja työntäyteisen pyykkipäivän takia päätinkin tehdä jouluisen juustokakun :

Glögijuustokakku:

Pohja:

  • 220g (Ikean) piparkakkuja (teitä varten punnitsin ;), Suomessa löytyy tietnenkin kaikista kaupoista pirarkakkuja )
  • 100g sulaa voita

Täyte:

  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl vispikermaa (kermavaahdoksi vatkattuna)
  • 1,5dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 4 liivatelehteä
  • 1,5 dl punaista glögiä (sekin Ikeasta)

Pinnan kiille: 

  • 2 dl glögiä
  • tilkka mehutiivistettä (mulla granadiinia)
  • mansikan makuista kakkukiillettä

Murskaa keksit jauheeksi pussissa kaulitsemalla. Lisää voisula piparimurskaan ja painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm), jonka reunoullei olet laittanut leivinpaperista renkaan.

Lisää juustoon sokeri ja mausteet, kuumenna glögi mikrossa ja lisää siihen pehmennyt liivate ja lisää glögi-liivate juustoseokseen. Lisää vielä kermavaahto.

Pane liivate kylmään veteen.

Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja valmista glögistä kiille kakkukiilteen ohjeen mukaan paitsi käytä veden sijasta glögiä. lisää kiille esim kastikekauhalla varovasti, ettei juustoseos mene rikki ja anna jäähtyä jääkaapissa (mun tapauksessa seuraavaan päivään). Koristele esim mantelilla ja murskatuilla pipareilla (laitan reunoille ennen tarjoilua).

 

Advertisements