Schlagwörter

,


Tämä käytävässä oleva yksittäinen lamppu ei ole kaunis mutta talviaikaan pakollinen sillä se toimii yhtenä varotoimena murtovarkauksia vastaan. Se syttyy ajastimella päivän hämärtyessä ja valaisten käytävän niin, että valoa loistaa myös pikkasen vessojen ikkunoista ja ulko-ovien ikkunoista sekä toimisto ja mun pukeutumishuoneet näyttävät myös asutuilla. Olkkarissa on toinen ajastimella varustettu lamppu, joka valaisee olkkarin ja keittiön.

Kohta kolme kokonaista talvea oon halunnu koristella tämän lampun mutta jotenkin se on aina jäänyt. Nyt kohta siirretään taas kelloja, joten nyt on oikea aika tehdä asialle jotain! Tälläiseltä se jotain näyttää valmiina ja kuvaa seuraa ohjeet:

Tässä ennen ja jälkeen kuvia ja alempana teko-ohjeet. Vastaavalla periaatteella on myös  parolan asemalla tehty koristeita. Itse meinaan tehdä vielä vihreitä koivunlehtiä jossain vaiheessa iltapuhteina yhteen kynttilänjalkaan, sillä siihen nää sopii palamattomina erinomaisesti.

Ennen

Jälkeen:

 
ja kun valo ei ole päällä..

Ja näin se tehdään:
tarvitset:

  • tyhjiä alumiinitölkkejä
  • rautalankaa
  • sakset (mielellään ei parhaat ja kalleimmat)
  • valkoista spraymaalia
  • pihdit
  • vanha kuulakärkikynä

lisäksi minä käytin

  • kuumaliimaa mutta jotkut (tuossa parolan ohjeessa) vaan kieputtaa palaset rautalangalla.

Leikkaa alutölkeistä pohjat ja kannet ja halkaise lieriöt. Onnistuu ihan tavallisilla askartelusaksilla. Puulastalla esim mattoa vasten saa käppyrässä olevat lieriöt sileiksi levyiksi.
Piirtele paperille haluamiasi kuvioita. Yleensä yksinkertainen on kaunista mutta minä halusin vähän kesää talven keskelle ja halusin kukkia ja perhosia. Siirrä sitten pehmeällä alustalla (mä tein sohvan käsinojaa vasten) paperilla olevat kuviot alumiinilevyille, yksinkertaiset kuviot, esim lehdet piirtää helpoiten suoraan alumiiniin. Vanha kuulakärkikynä on paras väline piirrellä alumiiniin.

Suosittelen ottamaan „hopeisen“ puolen yläpuoleksi, sillä se peittyy valkoisella maalilla helpommin kuin tölkin ulkopuoli.

Leikkaa kuviot alumiinista ja taivuttele niitä, jos haluat vähän eloisuutta.

Tee kuvioihin pikkuruiset reiät (mä painoin pienellä naulalla kangaspalaa vasten) ja pujottele rautalankaan. Kiinnitä palat kuumaliimalla pakoilleen. Ja sitten vain spraymaalia kerros kerroksen jälkeen. Ostin halpismaalia, joka ei peittänyt kovin hyvin ja tarvitsin tosi monta (varmaan kymmenen!) kerrosta. Tästä asiasta en kyllä säästä enää ikinä vaan ostan tästälähin aina kalliimpaa spraytä, jonka tiedän olevan peittävämpää.

Ja sit ku maali on kuiva niin sit se on valmis 🙂

Jos tykkäsit ohjeesta niin anna toki tähti-ranking 🙂