Schlagwörter

, ,


Miksi ihmeessä Pohjois-Koreaan?!
Siihen on monia syitä mutta päällimmäisenä lienee halu kokea ja nähdä, mitä kommunismi tarkoittaa. Lähinnähän nykyään puhumme vain menneessä muodossa ja kuulemme juttuja, millaista Neuvostoliitossa ja Itä-Blogissa oli. Kertomukset on mielenkiintoisia mutta itselleni hyvin vaikeita kuvitella konkreettisesti. Kiina ja Kuuba eivät nekään ole sitä, mitä ajan takaa, vaikka virallisesti vielä kommunistisia vielä ovatkin.

Poliittisesti olen selkeästi oikealla, joten mistään romanttisesta ihanteesta tässä ei ole kyse. Ennemminkin motiivi on sama, kuin nähdä jääkarhut Huippuvuorilla vielä nyt kun ne siellä on. DPRK on viimeinen sosialistinen diktatuuri ja halusin nähdä ja kokea, millainen se on, en vain lukea ja kuulla kertomuksia. Koreassa on sanonta, jonka voin allekirjoittaa täysin: „Parempi nähdä kerran kuin kuulla sata kertaa.“

Miten on mahdollista matkustaa Pohjois-Koreaan (DPRK)?
Kaikki muut, paitsi etelä-korealaiset pääsevät DPRK:hin. USA:n ja Israelin kansalaiset tosin vain syyskuussa „Mass Games:sien“ aikana kolmeksi päiväksi. Muut, kuten me EU-kansalaiset voimme hakea turistiviisumia, joka myönnetään täysin helposti etenkin jos ilmoittaa matkasuunnitelmansa. Joka tapauksessa yksin ei DPRK:ssa matkusta kukaan vaan myös omin päin maahan tutustuvalla on vähintään yksi virallinen opas ja yksi puolueenjäsen opastamassa ja vartioimassa.
Helpointa maahan on päästä ja siellä liikkua on osallistua ryhmämatkaan. Tällöin matkustaja ei saa omaa viisumia vaan ryhmällä on ryhmäviisumi. Me osallistuimme Koryo Group:in syyskuiselle „kansallispäivän pitkälle kiertomatkalle“, jossa 10 päivän aikana meille tarjottiin äärimmäisen tiukka ohjelma sekä pääkaupungin PPyongyangissa, ROK:n ja DPRK:n rajalla ja rajakaupungissa sekä pohjoisessa Tupolev 134:llä! Lento Pekingistä Pyongyangiin meni sekin museaalisella Tupolev 154:llä. Paluu Pekingiin tapahtui junalla, jossa teimme matkan aikana vielä yhden päivän stopin rajakaupungissa Tangdongissa, josta kolmannen osan viimeiset kuvat.

No nyt tulee niitä kuvia! Jos en kaikesta niin syvällisesti kirjoita, niin koetan sentään antaa linkin, josta kohteesta tai aiheesta saa lisää tietoa 🙂 Ja mielelläni vastaan kysymyksiin, jos jätät kommenttia :flirt:

Pyongyangin kansainvälinen lentokenttä – jonne saapuu noin kahdesti viikossa koneita ulkomailta. Maan sisällä ei ole linjalentoja vaan kaikki sisäiset lennot ovat charter-lentoja. Dear President, Kim Il Sung tervehtii ystävällisesti hymyillen.
Posted Image

Mass Games oli ehdottomasti yksi suurista syistä, miksi halusin Pohjois-Koreaan! Meidät vietiinkin sinne heti ensimmäisenä iltana ja Wau! Se oli ihan MIELETÖN! Katso pätkiä youtubessa
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Seuraava päivä oli DPRK:n perustamispäivä, jota paikalliset juhlivat tanssein ja piknikillä. Me menimme heti ensimmäisenä tervehtimään ja ”kunnioittamaan” dear president Kim Il Sungia, minkä jälkeen osallistuimme julkisiin juhlallisuuksiin. http://fi.wikipedia….iki/Kim_Il-sung

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Julkinen tanssiesitys Juche-tornin edustalla.
Posted Image

Juche tornin seinässä on yli tusina muistokylttiä Suomestakin.
Posted Image

USS Pueblo
Posted Image

Käsittämättömän taidokkaita lasten esityksiä Childrens palace:ssa
Posted Image
Posted Image

Kyllä. Ne on valitettavasti juuri, miltä ne näyttää :( Mutta muuten sirkus oli ihan mielettömän upea enkä koskaan ennen graniitista rakennetussa sirkus-rakennuksessa!
Posted Image

Pyongyang arch of triumph http://en.wikipedia….mph_(Pyongyang)
Samanlainen, kuin Pariisissa, vain hieman suurempi ja parempi, kuten moni muukin Pohjois-koreassa.
Posted Image

Kuten niin moni muukin entinen diktaattori on dear president mausoleumissa http://en.wikipedia….iki/Kim_Il-sung
Posted Image

Saimme tutustua myös Pyongyangin metroon. Tosin vain yksi pysäkinväli on avoinna ulkomaalaisille näytettäväksi. Metro on maailman syvin metro ja matka syvälle maan alle kesti useita minuutteja. Jotkut vertasivat sitä Moskovan metroon, mutta koska en itse oo koskaan käyny Moskovassa niin en siitä sit teidä. http://www.pyongyang-metro.com/
Posted Image

Posted Image

Suihkulähdepuisto pyongyang fountain park
Posted Image

Ja kyllä! Huhut siitä, että Pyongyangissa on vain kauniita liikennepoliiseja on totta! Kuulemma dear leader Kim Il Jong on valinnut heidät henkilökohtaisesti..
Posted Image