Schlagwörter

,


Olen nyt kokeillu paria eriä proteiini-palan ohjetta (eng. protein bar eli sama sana, kuin patukalle). Porkkanakakku-proteiinipalojen ohjeen postaan kunhan oon sitä vähän hienosäätänyt. Viimeisistä ei tullut ihan täydellisiä mutta uskon, että hienosäädöllä saan niistä hyviä..
Sen sijaan suklaaproteiinipaloista tuli nameja! Eihän ne nyt browniesia tai suklaakakkua ole mutta mielestäni oikein hyviä, terveellisiä proteiinivälipaljoja.

Suklaaproteiinipalat

Posted Image

Kuivat aineet:
2.5dl kaurajauhoja tai 3.5dl pikakaurahiutaleita, jotka jauhennetaan mixerissä usean minuutin ajan niin, että niistä tulee mahd. hienoa jauhoa
2 mitallista vaniljaproteiinipulveria (Jamie Eason sanoo, että vaniljasta on parempi leipoa, kuin suklaapulverista..) Mitta = se pulveripurkin mukana tuleva mitta eli noin 1/2dl tai 27g.
1/2 rkl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3 runsasta rkl tummaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta
makeutusainetta – itse käytin 1/2tl steviaa, alkuperäisessä ohjeessa on 1dl Splendaa. Stevialla makeutusaineen massa puuttuu mutta ei se haitannut kun käytin alkuperäistä enemmän omenasosetta.

nestemäiset aineet:
4 munanvalkuaista – itse käytin 190g nestemäistä valkuaista tetrapakkauksesta
250g makeuttamatonta omenasosetta tai mitä tahansa muuta makauttamatonta marja- tai hedelmäsosetta. Vauvanruokasoseet toimii tosi hyvin. Tämä sose korvaa reseptissä rasvan, tuo täyteläisyyttä ja on tuikitärkeä kosteuttaja. Marja ei maistu valmiissa paloissa vaan boostaa kaakaon makua.
1.5dl vettä.

Ohje:
1) lämmitä uuni 180°C
2) sekoita kaikki kuivat aineet
3) sekoita kaikki nestemäiset aineet
4) yhdista kaikki aineet sekoittamalla lastalla mutta tämä ei kaipaa vatkaamista tai vaivaamista!
5) vuoraa leivinpaperilla (tai voitele ja jauhota) sellainen n A4 kokoisen paperin kokoinen lasivuoka. Jos teet uunipellille niin tee ainakin kaksinkertainen annos! Lasivuokaan tehtynä tulee sopivan paksuinen. Kaada taikina vuokaan.
6) Paista 180 asteessa 25-35 minuuttia. Tee hammastikkutesti.
7) Jaa kakku 16 palaan. Yhden palan makrot on: 74kcal, 1.4g rasvaa, 8.9g HH, 5.8g proteiinia. Kaksi palaa on sellainen sopiva välipala-annos 🙂

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.